Heynckes kandidat za klupu Bayerna

Jupp Heynckes je sve bliže potpisivanju trećeg ugovora s minhenskim Bayernom. Heynckes je davno potvrdio da će na kraju sezone 2010./11. prekinuti saradnju s Bayerom iz Leverkusena.

Šesdesetpetogodišnji Heynckes je prvi na listi želja u Bayernu, kojeg će do kraja sezone voditi Holanđanin Louis van Gaal, prenose agencije.

Prema nezvaničnim informacijama, za Haynckensa u bavarskoj prijestolnici već pripremaju dvogodišnji ugovor. Time bi on postao prvi trener koji je tri puta u toku karijere sarađivao s najtrofejnijim njemačkim klubom. 

U Bayernu su pripremili više scenarija, ali poznavaoci njemačke lige čvrsto vjeruju da će Heynckes pristupiti Bavarcima. Bayer će Heynckesa najvjerovatnije nadomjestit sadašnjim trenerom Freiburga - Robinom Duttom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.