Završen rok za prijave igrača

Nihad Đedović na NBA draftu

Poznati su svi igrači koji su poslali prijave za ovogodišnji NBA draft, koji će biti održan 23. juna u Newarku. Među kandidatima je i bh. reprezentativac Nihad Đedović.

Svi igrači koji su se prijavili za ovogodišnji draft mogu se predomisliti i odustati, ali ne kasnije od 13. juna. Broj evropskih igrača koji s eprijavio je povelik, ali nekih velikih imena kao ranijih godina baš i nema.

Pored našeg reprezentativca među igračima sa prostora bivše Jugoslavije su Nikola Mirotić iz Real Madrida, zatim Cibonin dvojac Tomislav Zubčić i Leon Radošević i Jan Vesely iz Partizana.

Od ostalih evropskih igrača vrijedi spomenuti Andrewa Albicyja iz Parisa, zatim Litvance Donatasa Motiejunasa iz Benettona i Jonasa Valanciunasa iz Rytasa, Abdel Kader Syllu, kojeg smo imali prilike gledati u dresu Nancyja protiv Bosne itd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.