Džekin Wolfsburg će od Volkswagena dobiti 20 miliona eura

Bundesligaški dresovi skupo koštaju

130 miliona eura od reklama

Bundesligaši u Njemačkoj u predstojećoj sezoni zaradiće 130 miliona eura od reklama na dresovima, što je sedam miliona više nego prošle sezone.

Predvodnici liste koji će najviše inkasirati su prvak Bayern (sponzor T-Com), Schalke 04 (Gazprom) i Wolfsburg (Volkswagen), a procjenjuje se da će pomenuta tri kluba dobiti po 20 miliona eura.

Borussia Dortmund je na drugom mjestu, sa 10 miliona eura od Evonika, a u vrhu su i Werder Bremen (9.5 – Citibank), te Hertha (8 – Deutsche Bahn). Najmanje će zaraditi Energie Cottbus, tek milion eura i to za reklamu „enviaM“.

Kompanija EnBW sponzorisaće dva kluba – Stuttgart sa 6 miliona, te Karlsruhe sa 1.65 miliona eura. Tri bundesligaška kluba u ovoj sezoni će nositi imena sponzora koji nisu iz Njemačke. To su: Schalke 04 (Gazprom), HSV (Fly Emirates) i Borussia Monchengladbach (Kyocera).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti