Turci zaludili Madrid

Nakon Sahina Real dovodi i Altintopa

Nakon što je jučer Real Madridu za 10 miliona eura prodao 22-godišnjeg veznjaka Borussije Dortmund Nurija Sahina, turski menadžer Reza Fazeli na najboljem je putu da u Madrid smjesti još jednog svog štićenika.

Naime, prema izvorima bliskim Real Madridu, bijeli dres Kraljevskog kluba od naredne sezone nosit će i 29-godišnji turski reprezentativac Hamit Altintop, koji je igračko ime stekao igrajući u Bundesligi u dresovima Schalkea i Bayerna.

Hamit Altintop, koji je trenutno van terena zbog povrede leđa, u subotu će se na Allianz Areni u meču Bayerna i Stuttgarta oprostiti od navijača minhenskog kluba, nakon čega će pristupiti Realu s kojim će potpisati ugovor na četiri godine.

Dolaskom Altintopa vjerovatno će Jose Mourinho kompletirati vezni red, a preostaje mu još da riješi pitanje lijevog beka i napadača, dok još nije definitivno odlučio hoće li kupiti jednog štopera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.