ZVANIČNO: Altintop u Realu

Hamit Altintop je i zvanično član Real Madrida. Turski reprezentativac će naredne četiri sezone provesti u dresu madridskog kluba, a cijena transfera nije poznata.

Uprave Reala i Bayerna su danas postigle dogovor oko prelaska turskog reprezentativca u Madrid, a prije njega u Madrid je stigao još jedan Turčin - Nuri Sahin iz Borussije Dortmund. 

Iako je u četiri sezone u dresu Bayerna odigrao samo 63 meča to nije smetalo Joseu Mourinhu da se "zaljubi" u vezistu Bayerna. Portugalac je najavio kako ima mjesto u timu za 29-godišnjeg Turčina. 

Cijena transfera nije poznata, a Hamit će u Madridu zvanično biti predstavljen prvog dana prelaznog roka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.