Vaughan potpisao za Norwich City

Edmir Škorić

Novopečeni član engleske Premier lige, Norwich City, potpisao je bivšeg napadača Evertona Jamesa Vaughana.

Kanarinci su potvrdili potpisivanje 22-godišnjeg napadača koji je postigao devet golova ove sezone na posudbi u Crystal Palaceu. Nakon što je prošao ljekarske preglede, Vaughan je potpisao trogodišnji ugovor.

"Zaista se radujem igrama u dresu Norwicha. Sretan sam i jedva čekam treninge. Naravno da je bilo teško napustiti Everton poslije šest godina, ali sada je došlo vrijeme da krenem dalje. Norwich ide u pravom smijeru, nadam se da ću im pomoći da ostvare dobar uspjeh u Premier ligi", kazao je Vaughan.

Vaughan je bio standardan u postavi Evertona u sezoni 2004/05, ali su ga kasnije povrede spriječile u mnogočemu. Ranije je, osim u Crystal Palaceu, igrao na posudbama u Derby Countyju i Leicester Cityju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.