Nedved ne želi na klupu Juventusa

Edmir Škorić

Odlaskom Luigija Delnerija ostala je upražnjena klupa torinskog Juventusa. Klub je namjeravao ulogu trenera prepustiti istinskoj legendi Stare dame i nekadašnjem češkom reprezentativcu Pavelu Nedvedu, no ovaj je to odbio.

Neved je dres Juventusa nosio od 2001. do 2009. godine i trenutno obnaša dužnost jednog od direktora u klubu. I dok su čelnici kluba željeli da upravo on preuzme klupu i povede momčad u novu seznu, Čeh nije spreman za takav izazov.

"Istina je da mi je ponuđeno da budem trener i da sam odbio. Mislim da nije pravo vrijeme da se prihvatim te dužnosti, ali ne odbacujem mogućnost da ću jednog dana to i obnašati", rekao je Nedved.

Prema svemu sudeći u novoj sezoni Juventus će trenirati nekadašnji igrač Antonio Conte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.