Razočarani reprezentativci Kameruna

Nakon remija na domaćem terenu

Kamerunci spašavali živu glavu

M. Maksimović

Reprezentativce Kameruna morala je spašavati policija od bijesnih navijača nakon utakmice protiv Senegala (1:1) u kvalifikacijama za afrički Kup nacija.

Razočarani navijači razbijali su automobile ispred stadiona, te palili dresove kamerunske vrste. Zatim su se pokušali probiti unutar stadiona, no policija je vodenim topovima i upotrebom sile smirila situaciju. U neredima je privedeno desetak najžešćih navijača, a 16 je osoba povrijeđeno.

Najveće kritike dobio je Samuel Eto'o koji je u 87. minuti promašio jedanaesterca za pobjedu. Međutim, napadač Intera nije se previše nervirao.

''Kada zabijam golove, onda sam nacionalni junak, a danas su me svi vrijeđali. Žao mi je što sam promašio penal'' , poručio je kamerunski napadač.

Odigravši 1:1 Kamerun se udaljio od plasmana na kontinentalno prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji. Trenutačno se nalazi na trećem mjestu grupe E s pet bodova. DR Kongo ima dva boda više, a vodeći Senegal pet bodova više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.