Boateng dogovorio prelazak u Bayern

Edmir Škorić

Nogometaš Manchester Cityja Jerome Boateng dogovorio je transfer u Bayern iz Münchena, ali se još čeka pristanak čelnika engleskog premijerligaša.

Boateng, koji je iz Hamburga došao u Manchester City uz ugovor do 2015. godine, nije izborio mjesto u startnoj postavi pa je zbog toga zatražio ispisnicu iz kluba.

"Istina je da sam s Bayernom dogovorio angažman na četiri godine. Sada sve zavisi od Manchester Cityja" , rekao je Boateng za časopis "Kicker".

Dvadesetdvogodišnji Boateng je naglasio da mu je san da izbori mjesto u startnoj postavi, kao i da s njemačkom reprezentacijom osvoji titulu evropskog prvaka.

"Bayern želi da me angažira na mjestu centralnog defanzivca i to bi i za nacionalnu reprezentaciju bila prednost", rekao je Boateng.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.