Radno u Međugorju

Stigao i Nyema

Adnan Beganović

Pripremama Željezničara danas se priključio i liberijski reprezentativac Patrick Nyema, koji će za nekoliko trenutaka zajedno sa saigračima odraditi i prvi trening u Međugorju. Uskoro opširnije.

"Nyema je stigao danas i evo upravo krećemo na trening na kojem ćemo vidjeti u kakvom je fizičkom stanju. Nekih većih problema sa povredama u dosadašnjem dijelu priprema nema i to nam je jako bitno", rekao je za SportSport.ba pomoćni trener Željezničara Dino Đurbuzović.

"Momci doista rade dobro. Željni su dokazivanja i očekujem da će se njihov rad odraziti i na rezultate. Uslovi u Međugorju su i više nego dobri i doista nismo pogriješili što smo za prvi dio priprema izabrali ovaj hercegovački gradić. Uostalom, ovdje smo uvijek bili rado viđeni gosti", dodao je Đurbuzović.

Dino Đurbuzović je istakao da i igrači koji su na probnom radu dosta dobro treniraju, ali da stručni štab na čelu sa Amarom Osimom još uvijek nije donio odluku o njihovoj budućnosti.

"Momci se trude i doista dobro rade. Odlučili smo im pružiti priliku, pa ukoliko neko zadovolji ukuse struke, sa njim će se potpisati ugovor. Međutim, u ovom trenutku još uvijek nije donesena nikakva odluka, no sigurno je da nećemo još mnogo čekati jer moramo znati na koji igrački kadar možemo računati", zaključio je Đurbuzović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.