Davis Cup Euroafričke zone

Estonija povela protiv BiH

Estonija je stekla prednost nad našom reprezentacijom, nakon prvog meča Davis Cupa Euroafričke zone. Jurgen Zopp je savladao Aldina Šetkića sa 3:2.

Šetkić je sjajno otvorio meč i prvi set dobio je sa 6:1. Početkom drugog seta ista slika i niko nije očekivao poraz našeg tenisera.

No, u drugom setu Zopp se vratio i okončao ga u svoju korist sa 7:5. Treći set Estonac je nešto lakše dobio, a završen je sa 6:3.

Naš teniser se vratio u četvrtom setu koji je riješio u svoju korist sa 7:5. Međutim, Šetkić u petom setu nije imao snage za potpuni preokret, te ga je izgubio sa 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.