Boris Pandža će zaigrati u zadnjoj liniji našeg tima

Kompletirana mlada reprezentacija

Stigao Štilić, Nurković se oporavio

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas u Koprivnicu gdje će sutra od 17 sati odigrati prijateljski susret sa Hrvatskom (U-21).

Bh. nade odradile su traning na stadionu Slaven Belupa, a selektor Branimir Tulić na rasplaganju je imao sve igrače, njih 21. Semir Štilić, prvotimav Lech Poznana, koji je opravdano kasnio na okupljanje otputovao je direktno u Koprivnicu, a golman Adis Nurković se oporavio od povrede i biće spreman za sutrašnji duel.

Iako će Hrvati nastupiti u izuzetno jakom sastavu, u našem stručnom štabu nadaju se povoljnom rezultatu i prvim „bodovima“. U dosadašnja dva meča stručni štab na čelu sa selektorom Tulićem poražen je u dvije utakmice – kvalifikacionoj protiv Velsa (1:2) i prijateljskoj od Rusije (0:3).

„Vrijeme je da i nas krene. Protiv Velsa nismo imali sreće, izgubili smo u posljednjim sekundama meča, dok smo u meču sa Rusijom bili desetkovani, obzirom da nam je nedostajalo nekoliko standardnih reprezentativaca. U Koprivnici ćemo nastupiti gotovo u najjačem sastavu i stoga se nadamo povoljnom rezultatu“, smatraju u stručnom štabu našeg mladog tima.

Posljednji meč mladih timova BiH i Hrvatske, igran u avgustu prošle godine u Kreševu završio je bez pobjednika (3:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.