Postiginut dogovor

Real sarađuje sa Kinezima

Real Madrid i kineski tim Guangzhou Evergrande sklopili su dogovor o saradnji.

Sve je ozvaničeno prije današnje prijateljske utakmice, a saradnja obuhvata razmijenu igrača i otvaranje Realove akademije u Kini.

"Napravili smo zajednički projekat sa Guangzhou Evergrandeom i vjerujem da će u budućnosti naš odnos biti još bliskiji. Radičemo zajedno na projektu fudbalske akademije koja će prvi korak u našoj saradnji.", izjavio je Realov predsjednik Florentino Perez.

Guangzhou Evergrande  je trenutno vodeći tim u kineskoj Super ligi i nedavno su potrošili čak 10 miliona dolara za angažman Argentinca Daria Conce. Real će poslednju utakmicu na turneji po Kini igrati u subotu u Tianjinu koji je lociran nedaleko od Pekinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.