Ljubljančani zadržali Hrvata

Markota produžio sa Olimpijom

Hrvatski reprezentativac Damir Markota produžio je ugovor sa ljubljanskom Olimpijom na još godinu dana.

Markota je rođen 1985, visok je 210 cm i tokom karijere bio je u dosta klubova. Sa Cibonom je bio prvak Hrvatske 2002, 2004 i 2006, a nastupao je i za Karlovac. Jedno vrijeme je proveo u SAD gdje je igrao u NBA za Milwaukee kao i u D ligi za Tulsu, a u Rusiji je nosio dres St. Petersburga. Lijep period imao je u litavsnkom Žalgirisu sa kojim je 2008. osvojio  prvenstvo i Kup Litvanije kao i Baltičku ligu.

Prošle sezone je sa Olimpijom osvojio Kup uz dva izgubljena finala u NLB ligi i prvenstvu od Partizana odnosno Krke uz igranje u fazi Top 16 Eurolige. U tom takmičenju je odigrao 15 utakmica sa prosjekom od 8.5 poena, 4.5 skokova i 1.9 asistencija po meču dok je u NLB na 27 susreta skor bio 7.7 poena, 5 skokova i 1.6 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.