Inter Santona prodao Newcastleu

Edmir Škorić

Engleski premierligaš Newcastle United potvrdio je potpisivanje Interovog mladog braniča Davidea Santona, kojeg su na St. James Parku platili oko 5.6 miliona eura.

I dan ranije se pojavila informacija kao je Santos nadomak Newcastlea, da bi se sve ozvaničilo danas u poslijepodnevnim satima. Mladi Italijan u engleski klub stiže kao zamjena za Josea Enriquea koji je ovog ljeta prešao u Liverpool.

"Oduševljeni smo što smo doveli Davidea u Newcastle. Kvalitetan je ljevobočni nogometaš i s njim ćemo dobiti fleksibilnost u odbrani", rekao je menadžer Svraka Alan Pardew. Oduševljen poslom je i Santon: "Stvarno sam sretan zbog dolaska u Newcastle. Ne možete odbiti prliku da igrate na St. James Parku pred oko 50.000 navijača. Ovo je ambiciozan klub koji želi napredovati i ja sam tu da im pomognem".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.