Prvi meč 5. kola Bundeslige

Rutinska pobjeda Bayera

Bayer iz Leverkusena je novi lider Bundeslige, bar dok se ne odigraju preostali mečevi 5. kola

Farmacueti su na gostovanju u Augsburgu neprijatno iznenađeni već u 5. minutu kad je Japanac Hosogai savladao Lena. Ko zna kako bi se meč dalje odvijao da odmah zatim Sidney Sam nije izjednačio na asistenciju odličnog Kiesslinga koji je i sam u 22. minutu zatresao mrežu na očaj većine od 30.000 gledalaca.

Trener domaćih Luhukay je u 62. minutu izvršio dvostruku izmjenu, ali kad je Sam u 72. minutu ljevom nogom postigao gol na asistenciju Castra bilo je jasno da će Augsburg čekati neku drugu priliku za prvi trijumf u Bundesligi. Tačku na i stavio je Švajcarac Eren Derdyok samo četri minuta nakon ulaska u igru, a asistirao mu je kao i kod gola Kiesslinga vrlo dobri Brazilac Renato Augusto.

Augsburg - Bayer 1:2 (Hosogai 5 - Sam 6, 72, Kiessling 23, Derdyok 79)
Augsburg: Jentzsch, Callsen-Bracker, Sankoh, De Roeck, Davids, Hosogai, Sinkala (od 62. Reinhardt), Werner (od 62. Gogia), Baier, Bellinghausen (od 77. Bah), Molders.
Bayer: Leno, Castro, Reinartz, Toprak, Schwaab, Rolfes, Renato Augusto, l. Bender (od 68. Balitsch), Ballack (od 60. Schurrle), Sam, Kiessling (od 75. Derdyok). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.