Rudisha je bio neporažen od 2009.godine

Ugodno iznenadio Mohamed Aman

Rudisha poražen nakon 34. pobjede

M. Maksimović

Nakon što je nanizao 34 pobjede, kenijski atletičar David Rudisha je doživio poraz u utrci na 800 metara na mitingu Notturna di Milano u Arena Civica u Milanu. Svjetski prvak i svjetski rekorder je posljednji put poražen u Berlinu prije dvije godine.

Od tada je nanizao 26 pobjeda, ukupno 34 računamo li i pobjede u kvalifikacijama. Velika serija
Rudishe je trajala do mitinga u Milanu gdje ga poražen od 17-godišnjeg Etiopljanina Mohameda Amana. Mladi Aman je stigao do pobjede nakon što je Rudisha vodio više od 600 metara. No, u samoj završnici Etiopljanin se pobrinuo za senzaciju. Aman je na kraju slavio s rezultatom 1:43.50, a Rudisha je bio drugi sa sedam stotinki sekunde zaostatka. Treće mjesto pripalo je europskom prvaku Poljaku Marcinu Lewandowskom (1:45.05).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.