1. liga FBiH

Čapljini jedina gostujuća pobjeda

M. Skaka

Kompletno sedmo kolo Prve nogometne lige FBiH odigrano je danas. Gostima su na kraju pripala četiri boda.

Branitelj je u Mostaru s 2:0 bio bolji od Jedinstva, a identičnim rezultatom na stadionu Goal u Orašju poražen je lider, kakanjski Rudar.

Omladinac iz Mionice gostovao je u Velikoj Kladuši i na kraju doživio nimalo ugodan poraz od Krajišnika (3:0), a istom razlikom poražen je i UNIS, koji je uspio postići bar počasni gol u Goraždu protiv istoimene ekipe. Bilo je 4:1 za domaći sastav.

Banovićka Budućnost namučila je u Srebreniku Gradinu, koja je na kraju ipak zabilježila trijumf, slavivši rezultatom 3:2. Bugojanska Iskra u Cazinu je remizirala s Krajinom (0:0), a Čapljina je jedina slavila kao gost. S minimalnih 1:0 bila je bolja od Viteza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.