2. Bundesliga, 10. kolo

Sigurne pobjede klubova iz Frankfurta

Edmir Škorić

Tri utakmice 10. kola njemačke Bundeslige odigrane su večeras. Nove pobjede ostvarili su dva kluba iz Frankfurta te Aue.

FSV Frankfurt je u Aachenu slavio s 3:1 uz hat-trick Nigerijca Macauley Chrisantusa, dok je jedini gol za domaći sastav, koji ostaje na dnu sa četiri boda, postigao Tobias (Feisthammel. Interesantno, njegovim golom Aachen je poveo i tu prednost držao je do 53. minute, a onda...

Eintracht je u Frankfurtu istim rezultatom bio bolji od Uniona iz Berlina. Theofanis Gekas i Alexander Meier osigurali su domaćinu dvostruku prednost u prvom poluvremenu. Gosti se uspjeli vratiti u život preko Christophera Quiringa u 75. minuti, a onda je rezervista Erwin Hoffer pogodio u završnici, samo  dvije minute nakon što je zamijenio Gekasa.

Ovom se pobjedom Eintracht  domogao vodeće pozicije i sada ima isti broj bodova kao Gr. Furth (po 22), ali i utakmicu više, kao i od Fortune i St. Paulija, koji također igraju sutra ili u nedjelju.

Do važne pobjede stigao je u Aue pred oko 10.000 svojih navijača.  S 1:0 savladali su Hansu iz Rostocka, a gol odluke postigao je Ronny Konig u 49. minuti.

2. Bundesliga, 10. kolo:

Aachen - FSV Frankfurt 1:3 (Feisthammel 32/ Chrisantus 53, 69, 86)
Aue - Hansa 1:0 (Konig 49)
Frankfurt - Union Berlin 3:1 (Gekas 30, Meier 37, Hoffer 90/ Quiring 75)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.