U finalu protic Caje Laboral

Barceloni košarkaški El Clasico

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone drugi su finalisti Super kupa Španije nakon što su večeras u košarkaškom El Clasicu savladali Real iz Madrida 74:70.

Od samog početka Barcelona je krenula silno. Već nakon prve četvrtine imali su Katalonci prednost od osam poena 21:13, da bi već u drugoj četvrtini Barcelona imala čak i dvanaest poena prednosti 33:21.

Ipak, Kraljevi se nisu predavali, te u posljednje tri minute prvog poluvremena igraju sjajnu košarku. Napravili su seriju od 12:2, te je na poluvremenu bilo svega dva pone prednosti za Barcu 35:33.

Treća četvrtina je u potpunosti pripala Realu. U 22. minuti Real prvi put vodi 38:37, da bi prednost u jednom momentu iznosila i osam poena razlike 54:46.

U posljednjih deset minuta ušlo se prednošću Reala od šest poena 58:52.

Košarkaši Barcelone su u posljednjih deset minuta pokazali zašto su jedan od najboljih timova Evrope u ovom trenutku. Zadnji period dobijaju ubjedljivim rezultatom 22:12, ponajviše zahvaljujući fenomenalnoj odbrani koju su odigrali. Na kraju Barca slavi trijumf nad velikim rivalom, a sutra će se za prvi trofej u sezoni boriti sa Cajom Laboral našeg Mirze Teletovića. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Erazem lorbek sa 15 poena, Marcelinho Huertas je dodao 13, a Juan Carlos Navarro 12 poena. Kod Reala Jaycee Carroll i Martynas Pocius su ubacili po 14 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.