2. Bundesliga, 10. kolo

Veliki preokret Bochuma, St. Pauli uvjerljiv

Edmir Škorić

Nakon jučer tri odigrane utakmice 10. kola 2. Bundeslige, danas su završene još dvije. St. Pauli je osvojio bodove u Cottbusu, dok je Bochum velikim preokretom slavio kod Ingolstadta.

Nogometaši St. Paulija lakše od očekivanog upisali su sedmu prvenstvenu pobjedu, savladavši u Cottbusu domaći Energie s 4:1, te se tako izjednačivši sa vodećim Eintrachtom i Gr. Furthom na tabeli.

Izabranici Andre Schuberta  poveli su u 17. minuti preko Sebastiana Schachtena, a do kraja prvog poluvremena prednost je udvostručio Max Kruse. Na sigurnih i već tada nedostižnih 3:0  povisio je Maris Ebbers u 76. minuti. Pet minuta kasnije domaćin je uspio ublažiti poraz pogotkom Ludwiga, a onda je na djelu ponovo Ebbers, koji u 86. minuti postavlja konačnih 1:4.

Premda je Ingolstadt na poluvremenu imao čak dva gola prednosti (3:1), na kraju su slavili gosti iz Bochuma. Edson Buddle je sa dva pogotka u 9. 20. minuti donio sigurno vodstvo Ingolstadtu, ali je Tae-Se Jong u 37. minuti smanjio na 2:1, a prednost domaćih do kraja prvog dijela povisio Andreas Buchner.

U 61. minuti Korejanac Tae-Se Jong smanjuje na 3:2, a rezervista Daniel Ginczek deset mintua prije kraja vraća stvari na početak. Tae-Se u 87. minuti hat-trickom donosi veliko slavlje  gostima, a pobjedu im je ovjerio Japanac Takashi Inui u 90. minuti.

2. Bundesliga, 10. kolo:

Cottbus - St. Pauli 1:4 (Ludwig 81/ Schachten 17, Kruse 43, Ebbers 76, 86)
Ingolstadt - Bochum 3:5 (Buddle 9, 20, Buchner 43/ Tese 37, 61, 87, Ginczek 79, Inui 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.