Marija Savinova

EAA izabrala najbolju

Savinova najbolja evropljanka

M. Maksimović

Ruskinja Marija Savinova izabrana je za najbolju evropsku atletičarku 2011. Savinova je osvojila zlatnu medalju na 800 metara na SP-u u Daeguu s najboljim ovogodišnjim rezultatom u svijetu -1:55.87.

Savinova je u posljednje tri godine, osvojila četiri zlata na velikim takmičenjima. prije dvije godine je postala evropska prvakinja na 800 metara u dvorani, a onda je i svjetska prvakinja u Dohi godinu kasnije. Prošle godine je u Barceloni osvojila zlato na 800 metara, a priču je zaključila u Daegu na SP.


Savinova je četvrta Ruskinja koju je Evropska atletska federacija izabrala za atletičarku godine. Prije nje to su bile Irina Privalova, Svjetlana Masterkova i Jelena Isinbajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.