Hertha deklasirana u Minhenu

Babbel: Previše poštovanja prema Bayernu

Edmir Škorić

Markus Babbel, trener berlinske Herthe, kaže kako je njegova momčad teško poražena od Bayerna zbog previše poštovanja prema protivniku.

Hertha je u subotu gostovala minhenskom Bayernu na Allianz-Areni, a vodeća momčad Bundeslige bez većih je problema, s visokih 4:0, porazila goste iz Berlina. Markus Babbel jasno je naglasio razloge ovakvog ishoda.

"Bilo je očito da smo ušli s previše respekta prema protivniku, pogotovo u prvom poluvremenu", kazao je Babbel, dodavši: "Moja momčad nije uspjela pokazati ono što inače čini".

"Možemo biti sretni da smo primili samo tri gola u prvom poluvremenu. Konačno smo u drugom poluvremenu bili bolji, ali Bayern je zaslužio uvjerljivu pobjedu. Mi moramo naučiti lekciju iz ove utakmice", ističe Babbel i nastavlja:

"Bayern je zlatni standard u Njemačkoj trenutno i jedan su od najvećih klubova u Evropi. Želim im sve najbolje i pobjede u Napulju".

Bayern je trenutno na vrhu Bundeslige sa 22 boda iz devet utakmica. U utorak ih čeka susret Lige prvaka protiv Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.