Čelik savladao GOŠK i u Kaknju

Čelik je na stadionu Varda u Kkanju savladao GOŠK sa 3:0 i tako se sa ukupnim rezultatom 6:1 plasirao u četvrtinu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Zeničani su od početka utakmice imali incijativu, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti. Hadžić je u 17. minuti šutirao sa desetak metara preko gola. GOŠK je imao priliku iz slobodnog udarca, no lopta se samo odbila od živi zid.

Nakon nešto više od pola sata igre Nemeljaković je centrirao, a u prilici se opet našao Hadžić, međutim ovaj put lopta odlazi pored gola. Šišić na centaršut Ćulova nije uspio pogoditi, kao ni Hadžić koji je pred kraj poluvremena izašao sam na gostujućeg golmana.

Zenička ekipa na početku drugog poluvremena stvorila je nekoliko prilika, ali nijedan udarac nije završio u okviru gola. U posljednjih desetak minuta utakmice, Čelik je riješio sve dileme oko pobjednika i u ovom susretu.

Dosuđena su dva jedanaesterca za zeničku ekipu u veoma kratkom periodu. Prvi je iskoristio Vršajević, a zatim siguran sa bijele tačke bio je i Stupar. Do kraja susreta ništa značajno se nije desilo i ostalo je 3:0, a Čelik se plasirao u četvrtinu finala Kupa BiH ukupnim rezultatom 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.