Cibona slavila u Sloveniji

Midhat Šljivak

Košarkaši Cibone upisali su treću pobjedu u ABA ligi. Cibosi su večeras na gostovanju savladali Zlatorog Laško rezultatom 84:76.

Nakon prvih deset minuta Cibona je imala šest poena prednosti 29:23, no domaći košarkaši u drugoj četvrtini bili su mnogo bolji tim, te je na kraju prvog poluvremena rezultat bio neriješen 52:52.

Odlučujuću prednost gosti su stvorili u trećem periodu koji dobijaju rezultatom 12:3, te u posljednju četvrtinu ulaze sa plusom od devet poena što im je bilo dovoljno za sigurnu završnicu susreta i konačan trijumf.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Brian Chase sa 20 poena, a istakli su se još Rudež sa 17 i Goran Suton sa 13 poena. Kod Laškog Panić je ubacio 22 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.