Poritv Srbije biti ili ne biti za Domenecha

Nakon poraza od Francuske

Domenech pred otkazom

M. Maksimović

Reprezentacija Francuske je pod vodstvom Raymonda Domenecha igrala finale SP 2006. godine u Njemačkoj nakon čega su stigle kvalifikacije za EURO, odnosno nastup u Austriji i Švicarskoj. Francuzi nisu briljirali u kvalifikacijama, na završnoj smotri nisu prošli prvi krug.

Nakon EURO-a Domenech je istrpio kritike, ali je katastrofalno loše krenuo u nove kvalifikacije. Na Ernst Happel stadionu u Beču, Austrija je nakon 74 godine pobjedila Francusku.

I to kako, ubjedljivo 3:1. Dan nakon utakmice ustali su mediji u Francuskoj koji traž smjenu Domenecha, odnosno ultimatum  ili pobjeda protiv Srbije ili odlazak. U odbranu svog selektora je prvi stao Philippe Mexes koji je preuzeo krivicu poraza na sebe.

- Selektor nije kriv, da ja nisam dva puta katastrofalno pogriješio ne bi smo izgubili. Svi igrači podržavaju selektora i nakon jednog poraza ne treba praviti dramu - poručuje Mexes.

Istovremeno se oglasio i legendarni trener Guy Roux. - Smjenom nećemo dobiti ništa, šta kao cilj možemo staviti pred novog selektora. Možda čelnici saveza imaju već nekog trenera spremnog - kaže Guy Roux.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.