Stephen Kelly ne igra protiv Estonije

Edmir Škorić

Fulhamov odbrambeni igrač Stephen Kelly otpao je iz konkurencije irske momčadi za uzvratnu utakmicu baraža protiv Estonije.

Republika Irska u utorak navečer će u Dublinu tražiti ovjeru plasmana na Evropsko prvenstvo 2012. godine. Prošlu su utakmicu, podsjetimo, odigranu u Talinu, dobili s 4:0.

Zbog povrede prepona Kelly, nogometaš londonskog Fulhama, neće igrati u utorak. No, dobra vijest za selektora Giovannija Trapattonija zasigurno je oporavak Johna O'Shee, koji će tako vjerovatno zamijeniti Kellyja.

Trapattonijev asistent, Marco Tardelli, potvrdio je kako Fulhamov igrač nije bio u mogućnosti da trenura u nedjelju popodne u Malahideu.

Unatoč povredi rebra u prvoj utakmici, Damien Duff je trenirao i očekuje se njegov nastup za dva dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.