Nema rezultata, nema posla

Sampdoria otpustila Atzorija

Edmir Škorić

Iz Sampdorije su putem službene internet prezentacije saopštili kako je raskinut ugovor sa trenerom Gianlucom Atzorijem.

Klub iz Đenove imao je i još uvijek ima za cilj vratiti se u Seriju A, no sa Atzorijem nisu na najboljem putu. Trenutno su sedmoplasirani na tablici sa 11 bodova manje od lidera prvenstva Torina.

Nedjeljni poraz, pred domaćom publikom, od Vicenze s 1:0, čini se, presudio je Atzoriju kojem se Upravni odbor zahvalio i zaželio sreću.

Atzori koji ima 40 godina, u Sampdoriju je stigao iz Reginne neposretno pred početak sezone, a s klubom je imao dvogodišnji ugovor. Zasad nema pretpostavki ko bi ga mogao zamijeniti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.