Veliki problemi u Kancelariji KS BiH

Kancelarija Košarkaškog saveza BiH

Problemi i prije prvenstva

Iako će klupska košarkaška sezona u BiH krenuti tek 11. oktobra, a sa njom i tekući problemi, Kancelarija KS BiH već sada nalazi se u moru neželjenih dešavanja. Osim redovnog kokuzluka koji nije ništa novo, dogodilo se da je KK Zenica Čelik samo dan uoči žrijeba za “Ligu 14” BiH najavio istupanje iz takmičenja pa je izvlačenje parova prolongirano kako bi se pronašao novi modus.
Tu nije kraj nedaćama.
Ženski klub Spars još davno je najavio istupanje iz Prvenstva BiH, ali o tome u KS BiH nije dostavljen nikakav dopis pa je ovaj sarajsvki klub žrijeban za takmičenje, iako je jasno da od njegovog učešća neće biti ništa. Nadali smo se da će naredna sezona ipak biti nešto drugačija, bolje organizovana, no od toga neće biti ništa.

Dovoljno je da se pogleda zvanična stranica KS BiH, www.basket.ba pa da sve bude jasno. Na tolikom “profesionalizmu” od ljudi zaduženih za internet prezentaciju bh. košarke u evropi i svijetu pozavidjeli bi i neki svjetski portali. Tako je prema basket.ba muška košarkaška reprezentacija BiH u dodatnim kvalifikacijama za “Eurobasket 2007” u Španiji.
Ko zna, možda se tamo i plasiramo.

Na kraju kažimo da će se u 1. kolu Prvenstva BiH za košarkašice sastati:
Jedinstvo - Livno, Brotnjo - Bugojno, Neimarstvo - RMU Banovići, Sloboda - Čelik, Željezničar - Zrinjski i  Borac - Spars?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.