Branitelj naslova krenuo pobjedom

Počeo završni obračun osam najboljih

Federer na startu pobijedio Tsongu

M. Maksimović

Branitelj naslova je pobjedom otvorio nastup na završnom ATP World Tour Finalsu u Londonu. Roger Federer je sa 6-2,2-6,6-4 u sedam dana i drugi put savladao Jo - Wilfrieda Tsongu. Ovaj put u prvom meču grupe B.

Iako su igrali tri seta, meč je završio relativno brzo, za svega sat i 28 minuta. Federer je u visokom ritmu odigrao prvi set, krenuo je sa ranim breakom, poveo je vrlo brzo 4-1. Kod 5-2 je došao do tri set lopte i dileme nije bilo.

Kako je Tsonga odigrao taj prvi set, niko nije očekvao da će vrlo lako vratiti u meč, a upravo se to dogodilo. Federer je ušao u probleme sa drugim servisom, Tsonga je odgovorio na isti način sa dvostrukim breakom, pa je meč ušao u treći set.

Na kraju je presudio jedan break. Do 4-4, obojica tenisera su držala svoj servis, Federer je poveo 5-4, a onda je na red došao Tsonga. Prvo je relativno lagan forhend volej poslao u mrežu za 0:15. Stigla je i dvostruka servis greška, treća u cijelom meču, Federer je došao na 0:40. Francuz je spasio prvu meč loptu, sljedeći poen sve je bilo gotovo.


Grupa B:
Roger Federer (Švi,4) - Jo - Wilfried Tsonga (Fra,6) 6-2,2-6,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.