Velimir Stojnić želi trofej u Banjaluci

Plišek: Sretniji i spretniji idu dalje

Adnan Beganović

Fudbaleri banjalučkog Borca plasirali su se u polufinale, nakon što su izabranici trenera Velimira Stojnića nakon jedanaesteraca bili bolji od Sarajeva (6:5).

Sretnija i spretnija ekipa plasirala se u polufinale kupa Bosne i Hercegovina iz dvomeča Borca i Sarajeva.

"Prije svega želim čestitati Borcu na plasmanu u polufinale. Znao sam da će utakmica biti slična onoj u Sarajevu, borbena sa mnogo htijenja i želje. U prvom dijelu imali smo više loptu u svom posjedu, no na našu žalost nismo to uspjeli materijalizovati. Borac je u drugom poluvremenu imao više od igre, stvarao je prilike, dok smo mi bili inferiorni. Penali su odlučili, sretnija i spretnija ekipa ide dalje", rekao je trener Sarajeva Jirži Plišek.

"Očekivao sam upravo ovakvu utakmicu. Tvrdu sa velikom borbenošću na obje strane. Oprezno smo ušli u utakmicu i to s namjerom jer znali smo da jedan gol može sve riješiti. U drugom dijelu smo krenuli ofanzivnije, stvorili smo nekoliko dobrih prilika, no možda zbog straha ili velikog pritiska nismo ih iskoristili. Istina, i golman Sarajeva je odlično branio. Na kraju su odlučili penali, a mi smo ispunili zacrtani cilj. Borac želi u Banja Luku donijeti trofej", rekao je trener Borca Velimir Stojnić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.