Može li Velež ostati neporažen ?

Za kraj jesenjeg dijela

Velež na iskušenju u Gabeli

M. Maksimović

Jesenji dio prvenstva fudbaleri veleža će zaključiti danas  gostovanjem u Gabeli. Početak sezone je bio ubečavajući, ali je u drugom dijelu Velež ušao u neugodnu seriju od pet utakmica bez pobjede. Ipak u posljednja dva susreta Velež je upisao pobjedu protiv Slobode u prvenstvu, te je eliminisao
sastav Branitelja u četvrtfinalu Kupa BiH.

Eventualnim uspjehom u Gabeli, konačni dojam na kraju jeseni bio bio nešto bolji. Do bodova Rođeni neće lako doći jer je Gošk neugodan protivnik, ekipa koja je u posljednja dva susreta poražena. Međutim, trener Goška Milomir Odović odlično poznaje ekipu Veleža, posmatrao je Rođene i u srijedu.

''Bit će teško, ali idemo probati napraviti dobar rezultat. Važno je ostati neporažen, kako bi smo sa ovom jednom mini serijom zaključili polusezonu. Uspjeli smo odmoriti neke igrače, a u sastav nam se vraćaju Tarik Cerić i Samir Merzić. Cerić je odradio kartone u Kupu, dok se Merzić vraća nakon teške povrede, ali nije realno očekivati da krene od prve minute. Ako budemo igrali kako znamo, možemo do pozitivnog rezultata'' poručuje Mirza Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.