Pique zbog namjernog kartona propušta Real?

Edmir Škorić

Barcelonin stoper Gerard Pique jučer je protiv Rayo Vallecana zaradio peti žuti karton sezone kako bi propustio Levante i bio spreman za Real Madrid. No, postoji mogućnost da bude kažnjen neigranjem dvije utakmice.

Pique je prije utakmice s Rayo Vallecanom imao četiri skupljena žuta kartona, no "čistio" ih je baš u pomenutoj utakmici kako bi propustio Levante, odnosno bio spreman za El Clasico koji se igra 10. decembra.

Prema pisanju španskog sportskog dnevnika AS, sudac utakmice Barcelona - Rayo Vallecano Perez Lasa izvijestio je da je Pique u 83. minuti namjerno zaradio javnu opomenu tako što je zadržavao vrijeme. Naravno, očito je to jer je u tom trenutku Barca imala 4:0 vodstvo.

Disciplinska komisija Španskog nogometnog saveza bi, utvrdi li da je Pique doista namjerno zaradio žuti karton, mogla kazniti španskog reprezentativca sa dvije utakmice neigranja, zbog čega bi i propustio veliki derbi sa Realom na Santiago Bernabeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.