UEFA i FIFA će biti upoznate sa slučajem Vladavić

Iz Olimpica tvrde: Vladavić je naš igrač!

Adnan Beganović

Bivši bh. reprezentativac Admir Vladavić prije nekoliko dana sam je potvrdio da je potpisao ugovor sa praškom Slavijom, no iz Olimpica, posljednjeg kluba ovog fudbalera tvrde da je Vladavić još uvijek njihov igrač.

''Ugovor koji su ljudi ponudili u Slaviji sam prihvatio i jedva čekam da zaigram u novoj ekipi. Za sada ne znam u koji klub ću ići na posudbu.  Važan je ugovor koji sam potpisao do 2014. godine.

Nakon odlaska iz Olimpica sam radio individualno sa svojim trenerom što se osjetilo na probnim utakmicama u dresu Slavije", prije nekoliko dana je izjavio Vladavić.

Međutim, direktor Olimpica Nermin Demirović za SportSport.ba je izjavio da je Vladavić još uvijek igrač momčadi s Otoke, te da se njima još uvijek niti jedan klub nije javio vezano za njegove papire.

"Vladavić je igrač Olimpica i to do 5. juna 2014. godine. To je jedina istina, a priče o nekom potpisivanju ugovora sa Slavijom baš i ne uzimamo kao ozbiljne. Nama se niti jedan klub nije obratio vezano za njegove papire i mislim da je tu sve jasno kao dan", istakao je Demirović za naš portal.

"Mi mu nećemo praviti probleme za promjenu sredine, no dogovor mora biti ispoštovan. Saznali smo da je igrao neke prijateljske utakmice i sigurno ćemo sa tim upoznati UEFA-u i FIFA-u, pa neka se onda ti klubovi za koje je igrao u prijateljskim utakmicama 'vade' kod UEFA-e i FIFA-e", dodao je Demirović.

SportSport.ba kontaktirao je i čelnog čovjeka Olimpica, Nijaza Gracića, koji je izjavio:

"Postigli smo dogovor na koji način Vladavić može napustiti klub. Do njegovog odlaska svaka marka mu je isplaćena, no čini mi se da ga on nema namjeru poštivati, ali na taj način će samo sebi našteti. Molim ga ovim putem da ispoštuje dogovor jer u suprotnom izaći ćemo u javnost sa pravim razlozima njegove suspenzije. Mali smo klub, ali spreman sam ići do kraja. Novac i nije toliko bitan, ali riječ, dogovor, to je svetinja", istakao je Gracić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.