Subašić zatresao pogrešnu mrežu

Bochum šesticom ispratio Aue

Okončana su tri susreta 17. kola druge njemačke Bundeslige. Napadači Bochuma konačno su proradili, te su do kraja napunili mrežu golmana Aue-a, Mannela.

Bochum je na Rewirpower stadionu dočekao Erzgebirge Aue, te ih isratio kući sa šest pogadaka. Već u prvom poluvremenu je bilo riješeno pitanje pobjednika, a rezultat je bio 3:0. U strijelce su se upisali Marcel Maltritz, Mirkan Aydin, te Faton Toski.

Pet minuta nastavka bilo je dovoljno Toskiju da, svojim drugim golom, donese velikih 4:0 za domaće. Giovanni Federico je devet minuta kasnije postigao peti pogodak za Bochum, a posao je dovršio Aydin, svojim drugim golom. Rezultat 6:0 bio je i konačan.

Glücksgas stadion ugostio je ekipe Dynamo Dresdena i FSV Frankfurta, a susret je okončan bez pobjednika, rezultatom 2:2. Robert Koch doveo je domaće u prednost, već u devetoj minuti. Slavlje domaćih kratko je trajalo, jer je povremeni eprezentativac Bosne i Hercegovine, Muhamed Subašić, pogodio vlastitu mrežu za izjednačenje gostiju.

U drugom poluvremenu viđen je još jedan autogol, a ovaj put je strijelac bio gostujući igrač, Samil Cinaz. Do kraja susreta, gosti su uspjeli izjednačiti preko Zafera Yelena u 76. minuti. Mreže se više nisu tresle, te su ove dvije momčadi podijelile bodove. Naš povremeni reprezentativac, Muhamed Subašić, odigrao je svih 90 minuta u dresu Dynama.

Alemannia Aachen i Munchen 1860, također su remizirali rezultatom 2:2. Strijelci za domaće bili su Radu i Sibum, dok su za goste precizni bili Buck i Aigner.

2. Bundesliga, 17. kolo (nedjelja):

Bochum - Aue 6:0 (Maltritz 15, Aydin 30, 83, Toski 41, 50, Federico 59)
Aachen - Munchen 1860 2:2 (Radu 43, Sibum 82 / Buck 41, Aigner 77)
Dynamo Dresden - FSV Frankfurt 2:2 (Koch 9, Heitmer ag. 48 / Subašić ag 17, Yelen pen. 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.