Shanghai nakon Anelke želi i Drogbu

Shaghai Shenhua nakon što je doveo Nicolasa Anelku, želi u svojim redovima vidjeti još jednog napadača Chelseaja, a to je Didier Drogba.

Zhou Jun, direktor kineskog kluba već je razgovarao sa Drogbom, a ukoliko bi napadač Obale Slonovače preselio u Shanghai sigurno ne bi imao manju platu od one koju ima na Stamford Bridgeu.

"Drogba je odličan igrač. Bili smo u kontaktu s njim prije dvije sedmice. Iz klupske perspektive - ukoliko je spreman doći, mi ćemo mu u priličiti dobrodošlicu", rekao je Zhou.

"Ljudi znaju da je Anelkina godišnja plata u Chelseaju iznosila 5.8 miliona eura. Dakle, kada dođe u Kinu znači da mu plata sigurno neće biti ispod te brojke", dodao je direktor Shanghai Shenhue.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.