Impresivna karijera našeg bivšeg kapitena

Bivši kapiten BiH sprema spektakl

Uskoro Barbarezov oproštajni meč

Sergej Barbarez, ljubimac bh. navijača, dugogodišnji kapiten reprezentacije, zvijezda Bundeslige, priprema oproštajni meč u dresu bh. reprezentacije. Saznajemo da bi taj meč trebao biti odigran godine u proljeće ili početkom ljeta.

Sergej sa svojim sarajevskim prijateljem i menadžerom Adisom Junuzovićem, razrađuje scenarij oproštajnog susreta. Bit će to najveći nogometni spektakl ikad održan u BiH.

Kako piše današnji San na Barbarezov oproštaj doći će najveći nogometni asovi iz Engleske, Italije, Njemačke, Španije, Francuske... Meč bi trebao nositi naziv „Sergej i prijatelji“ i on bi imao humanitarni karakter, budući je Barbarez svih ovih godina sudjelovao u brojnim humanitarnim akcijama, pomažući bolesne, djecu, nemoćne...

Osim nogometaša, na Sergejovom oproštaju nastupili bi i neki automobilski asovi, bokseri i drugi... U jednoj od dvije ekipe pojavit će se i neki bivši igrači Veleža, gdje je Barba započeo karijeru. Da je bio i ostao sportska i ljudska veličina, potvrdili su navijači na utakmici sa Estonijom u Zenici, kada se sa svih tribina orilo „Sergej, Sergej, Sergej Barbarez...“.

Barbarez je nedavno u Njemačkoj bio akter humanitarne utakmice pod nazivom „Legende Hamburga“ u kojoj su učestvovali velikani njemačkog fudbala, gdje je predstavljen kao jedan od najboljih napadača u Bundesligi. Sergej je bio u timu sa Rudi Felerom, Andreasom Bremeom, Štefanom Kuncom, Štefanom Efenbergom, Đovani Elberom i mnogim drugim bivšim asovima Bundeslige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.