Šampioni neprepoznatljivi

Miami se prošetao Dallasom

M. Šljivak

Košarkaši Miami Heata već na otvaranju nove sezone NBA lige su pokazali da su jedan od favorita za naslov prvaka. U reprizi finala iz prošle sezone Miami je na gostovanju savladao Dallas Maverickse rezultatom 105:94.

Od samog početka utakmice Miami je nametnuo svoj ritam igre, te su već nakon prvog perioda imali 15 poena prednosti 32:17, da bi se ta prednost do poluvremena povećala na 21 poena razlike 62:41.

I u nastavku na parketu American Airlines Centra postojala je samo ekipa Miamia. Prednost se povećavala iz napada u napad, bilo je i preko 30 poena prednosti, no na kraju je Dallas uspio završiti utakmicu sa minusom od "samo" 11 poena.

LeBron James je sa 37 poena i 10 skokova predvodio Miami, Dwayane Wade je dodao 26 poena. Kod aktuelnih šampiona Jason Terry je ubacio najviše 23 poena, a Dirk Nowitzki je ubacio 21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.