Felipe Reyes bio je najbolji Realov košarkaš

Košarkaški turnir u Madridu

Trofej Realu

Košarkaši Reala osvojili su trofej namijenjem pobjedniku turnira u Madridu pošto su i finalu nadigrali gradskog rivala Estudijantes sa 75:59. Trener Joan Plaza izveo je najjače snage na parket i ono što se moglo vidjeti obećava da će madriđani u sezoni 2008/09. biti znatno jači nego ranije.
Prvo ime u pobjedničkom timu bio je Felipe Reyes koji je postigao 14 poena i dodao 8 skokova.

U poraženom timu bolji od ostalih bili su Beiran (16) i petar Popović, najnovija akvizicija madridskih „studenata“ koji je dodao 12 ubačaja i pet skokova.
„Drago mi je da smo se prikazali u lijepom svijetlu i da imamo kvalitet da u narednoj sezoni jurišamo na sva tri trofeja. Nismo se još dovoljno uigrali i mislim da imamo još dosta prostora za napredak“, istakao je Plaza.

Real - Estudijantes 75:59
20:15, 15:17, 21:13, 19:14
REAL MADRID: Sanchez, Bullock 9, Mumbru 4, Reyes 14, Papadopulos 10, Hervelle 7, Llull 11, Hosley 8, Tomas 12, Perez.
MMT ESTUDIANTES: Cummings 5, Udrih 7, Beiran 16, Junyent 5, Wideman 7, Popović 12, Jasen, Granger 2, Iturbe 4, Clark 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.