Nadal pauzira nakon Australian Opena

Španski teniser, Rafael Nadal, planira uzeti višesedmični odmor nakon Australian Opena, zbog problema sa povredom ramena.

"Imao sam problem sa povredom ramena i prije ATP turnira u Londonu. Nakon toga sam se osjećao bolje, ali u decembru se opet pojavio isti problem, te sam slabije trenirao", istakao je Nadal, te dodao:

"Nastup u Abu Dhabiju će mi pomoći da testiram rame i nadam se da će sve biti u redu. Poslije Australian Opena uzet ću nekoliko sedmica odmora, a u februaru ću se vratiti trenažnom procesu."

Prvi Grand Slam turnir u novoj sezoni, Australian Open, počet će 16. januara. Trenutno se u Abu Dhabiju održava ekshibicijski turnir, a popularni Rafa će u polufinalu odmjeriti snage sa Davidom Ferrerom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.