Jedan od najboljih mladih igrača Evrope

Reus potpisao za Borussiju Dortmund

Aktuelni njemački šampion, Borussija Dortmund, potvrdila je, da je jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera Evrope i član Borussije Moenchengladbach, Marco Reus, potpisao ugovor sa Milionerima, kojim će na kraju  sezone posati član aktuelnih šampiona.

Dortmund će platiti 17,5 miliona odštete Moenchengladbacu, a u utrci za Reusa su pobjedili svoje ljute rivale, ekipu Bayerna iz Munchena.

Marco Reus važi za jednog od najboljih mladih igrača Evrope i mnogi klubovi su bili zainteresovani za njegovo dovođenje, ali je Dortmund bio najkonkretniji.

"Naravno da smo sretni što smo dobili ovakvog igrača, u žestokoj konkurenciji velikih klubova. On može igrati na nekoliko pozicija i savršeno se uklapa u naš sistem igre. Uvjereni smo u njegov kvalitet i da je igrač koji pravi razliku na terenu" rekao je Michael Zorc, Sportski dirkektor Borussije Dortmund.

Reus je rođen u Dortmundu i igrao je za mlađe selekcije Borussije, a ove sezone je jedan od najboljih igrača njemačkog prevenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.