Turski kup, 3. kolo

Dva gola Radeljića, Zec ispao

Edmir Škorić

Danas su na programu utakmice 3. kola turskog Kupa. Dosad je odigrano ukupno šest utakmica.

Antalyaspor je s 3:1 slavila kod niželigaša Gaziosmanpoşaspora s 3:1, a dva gola za goste postigao je bivši bh. reprezentativac Ivan Radeljić. Ovaj stoper, koji ima 31 godinu, nastupao je ranije za nekoliko hrvatskih klubova, a danas se u strijelce upisao u 23. i 51. minuti.

Gençlerbirliği našeg reprezentativnog napadača Ermina Zeca ispao je od drugoligaša Boluspora. Regularni dio utakmice završen je rezultatom 1:1, a po gol je postignut i u produžecima. Orhan Ark je u 117. minuti golom izazvao erupciju oduševljena kod domaćih navijača.

Zec je u igru ušao umjesto Erguna Tebera u 72. minuti.

Eskişehirspor je s 3:2 slavio u Istanbulu kod trećeligaša Eyüpspora. Domaćin je vodio s 2:0, a onda su Diego Angelo, Eser i Pele u samo 15-ak minuta okrenuli sve u korist gostiju, za koje nije nastupao bivši bh. reprezentativac Safet Nadarević, iako je bio na klupi.

Turski kup, 3. kolo:
Gaziosmanpoşaspor – Antalyaspor 1-3
Bugraşspor – Maniaspor 2-1
Boluspor – Gençlerbirligi 3-2 (produžetak)
Akhisar Belediye - Kayserispor 0-1
Eyüpspor – Eskişehirspor 2-3
Karabükspor – Ünyespor 2-0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.