Kruniću odbrojani dani na Grbavici?

Željin trener „preživio“ sastanak Uprave

Krunić odveo Plave u Gradačac

Sastanak užeg rukovodstva sarajevskog Željezničara, koji je održan u ponedjeljak naveče, nije donio konkretne rezultate, bar kada je u pitanju bliska budućnost, odnosno sutrašnji duel Sarajlija protiv Zvijezde u Gradačcu, u okviru šesnaestine finala Kupa.

Odlučeno je da Simo Krunić vodi ekipu i na stadionu Banja Ilidža, što nam je potvrdio i jedan od učesnika pomenutog sastanka:

„Obzirom na kratki vremenski period, nismo bili u mogućnosti da povučemo radikalne poteze. Odlučili smo da Krunić vodi ekipu u Kupu protiv Zvijezde, a nakon toga, bez obzira na rezultat razmišljaćemo o novim riješenjima.“

Nakon ovih riječi dalo se zaključiti da Krunić ima izuzetno male šanse da kao dugoročno riješenje ostane na klupi Plavih, čak i u slučaju da izbori plasman u osminu finala Kupa. Kao njegov mogući nasljednik pominje se Milomir Odović, koji je nedavno dobio otkaz u banjalučkom Borcu, a prije nekoliko godina Želju je digao iz pepela. No, tada je na kraju sezone neopravdano i na krajnje brutalan način otjeran iz kluba. Njegovoj smjeni kumovao je predsjednik Faruk Telibećirović, koji je za trenera postavio češkog stručnjaka Jiržija Plišeka.

Upravo je Telibećirović i sada glavni kočničar zbog čega se ne krene u realizaciju dogovora sa Odovićem, oko preuzimanja vruće klupe grbavičkog premijerligaša.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.