Bundesliga, 18. kolo

M'Gladbach uhvatio Bayern na spavanju

Nakon petonedeljne pauze, prvom utakmicom 18. kola Bundeslige, nastavljeno je njemačko fudbalsko prvenstvo, a Borussija Moenchengladbach je kao domaćin iznenadila Bayern i upisala ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:1.

Bavarci su odigrali dosta blijedu utakmicu, očigledno još uvijek "uspavani" od zimske pauze, što je domaća ekipa pametnom igrom znala iskoristiti.

Borussija je povela već u 11. minuti, nakon lošeg ispucavanja Neuera, lopta je došla do Reusa koji sa nekih 30 metara pogađa prazan gol Bayerna za veliko slavlje domaćih.

Bayern je jedinu pravu priliku imao u 14. minuti kada je Gomez nakon centaršuta Robbena šutirao glavom, a Ter Stegen fenomenalno odbranio.

Pokušali su Bavarci i u 31. minuti preko Kroosa, ali nije bilo promjene rezultata, a onda je iz jedne kontre, nakon pasa Hankea, Herrmann u 41. minuti ostao sam i udvostručio prednost Moenchengladbacha, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme je donijelo terensku inicijativu Bayerna, ali bez većih prilika, a onda je nakon sjajnog pasa Reusa, Hermann u 72. minuti lagano zaobišao Neuera i pogodio za visokih 3:0.

Samo četiri minute kasnije, Schweinsteiger je nakon jednog kornera smanjio na 3:1, što je, ispostavilo se, bio konačan rezultat ovoga meča, u kojem je Gladbach zasluženo slavio i približio se Bayernu na samo bod zaostatka.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.