Bundesliga

Dortmund protutnjao Hamburgom

U pretposljednjem susretu 18. kola njemačke fudbalske Bundeslige, aktuelni prvak Borussija iz Dortmunda protutnjala je Hamburgom, slavivši sa ubjedljivih 5:1.

Aktuelni njemački prvak pokazao je da je i ove sezone jedan od najveći kandidata za vrh tabele, a demonstraciju sile pokazali su danas u gostima kod ove sezone neprepoznatljivog Hamburga.

Milionere je u prednost u 16. minuti doveo Grosskreutz, a do isteka prvih 45 minuta Dortmund je povećao prednost na 2:0, nakon što je u 37. minuti pogodio Poljak Lewandowski.

U nastavku je na scenu stupio još jedan Poljak, Blaszczykowski     koji je sa dva gola u 58. i 76. minuti sa bijele tačke povisio prednost Borussije iz Dortmunda na 4:0.

Levandowski je ponovo upisao u strijelce sedam minuta prije kraja za velikih 5:0, a sve što je Hamburg uspio napraviti jeste počasni gol Juana Pabla Guerrera četiri minute prije kraja.
HSV vs Borussoa Doprtmund 1:5 GOAL HIGHLIGHTS by maidb7abc

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.