Granada otpustila trenera

Edmir Škorić

Španjolski nogometni prvoligaš Granada, odnosno njeni čelnici, otkazali su saradnju sa trenerom Fabricianom Gonzalezom.

Pedesetšestogodišnji Gonzalez, kojem je ovo bio jedini samostalni posao u karijeru, Granadu je preuzeo u martu 2010, godine dok se natjecala još u trećoj ligi. Doveo je klub u rekordnom vremenu do Primere, ali ove sezone u najelitnijem rangu ne ide baš najbolje Andalužanima.

U 2012. godini poraženi su triput zaredom i to od Real Madrida (5:1), Rayo Vallecana (2:1) i Espanyola (3:0). Trenutno su sedamnaesti na tablici.

"Nakon nedjeljnog sastanka između sportskog direktora Juana Carlosa Cordera i Fabriciana Gonzaleza odlučili smo raskinuti ugovor s trenerom što je bila bolna odluka za članove uprave. Granada zahvaljuje gospodinu Gonzalezu koji je ušao u povijest kluba budući da ga je uveo iz treće u prvu ligu", saopćio je klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.