Branković na Svjetskom kupu u Moskvi

Edin Branković, najbolji brzi klizač (short track speed skating) u regionu, član KRK The One i reprezentativac BiH,  priprema se za nastup na Svjetskom kupu u Moskvi, koji se održava od 3. do 5. februara u Moskvi.

Ovo će biti Edinov prvi nastup u Svjetskom kupu  u sezoni 2011/12., i prvi još od prošlog Svjetskog prvenstva u Velikoj Britaniji (mart 2011.) kada se povrijedio.

"Edin je u kvalitetnom trenažnom procesu i Svjetski kup u Moskvi ćemo iskoristiti prvenstveno kao provjeru i test novih tehničko taktičkih elemenata u cilju što bolje pripreme za narednu sezonu, a također ovaj Svjetski kup će poslužiti kao priprema za SP u martu 2012. godine." stoji u saopćenju Klizačko Rolerskkog Kluba THE ONE.

Branković je tokom prošle sezone, iako bez trenera, bio finalista Svjetskog kupa u Dresdenu gdje je zauzeo 13. mjesto i polufinalist na dva Svjetska kupa u Changcunu i Shanghaiu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.