Dortmund bez Bendera nekoliko sedmica

Borussija Dortmund ostat će nekoliko sedmica bez veznjaka Svena Bendera, koji je povrijedio skočni zglob lijeve noge u pobjedi nad Nurnbergom u petak.

Bender je u duelu sa Danielom Didavijem oštetio ligamente škočnog zgloba lijeve noge, a u ponedjeljak će uraditi dodatne pretrage, kako bi se ustanovila tačna težina povrede.

Bender je ranije bio povrijeđen. Protiv Arsenala u okviru Lige prvaka prošle godine slomio je vilicu, a sada ga je zadesila nova povreda.

Jurgen Klopp, trener Dortmunda, već je ostao bez jednog važnog igrača, Maria Goetzea, koji će odstustvovati sa terena do dva mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.