Beckenbauer: Borussia je favorit za titulu

Počasni predsjednik Bayerna, Franz Beckenbauer, proglasio je Borussiju Dortmund favoritom za osvajanje titule u Bundesligi.

Legendarni 66-godišnji bivši fudbaler bavarskog giganta učinio je to u svojoj kolumni u Bildu, nakon što Bayern prethodnog vikenda nije uspio slaviti na gostovanju Hamburgu (1:1). 

"Klopp, vi ste aktuelni prvaci i sada ste ponovo lideri šampionata, a samim tim ste i favoriti za naslov", napisao je Beckenbauer.

Ekipa Jurgena Kloppa nalazi se na prvom mjestu ligaške tabele sa dva boda prednosti nad Bavarcima. Međutim, momčadi Schalkea i M'Gladbacha se također još uvijek nalaze u utrci za 'salataru' sa dva, odnosno tri boda zaostatka za Milionerima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.