Bavarski gigant pomaže i rivalima

Bayern pozajmicom spasio Dortmund bankrota

Prema riječima Ulija Hoenessa, predsjednika minhenskog Bayerna, bavarski klub je svojevremeno posudio određeni novac Bosussiji Dortmund, spasivši je tako od bankrota:

"Kada je Borussija bila pred finansijskim kolapsom i nije moga izmirivati svoje obaveze, posudili smo im dva miliona eura bez kamata, na nekoliko mjeseci." reakao je predsjednik Bavaraca, a njegove riječi potvrdio i predsjednik Dortmunda, Hans-Joachim Watzke:

"Da, Bayern nam je tada posudio novac." krako je prokomentarisao Watzke.

Tokom 2003. godine, tadašnji predsjednik Borussije Gerd Niebaum i direktor Michael Meier doveli su klub na rub bankrota, pa je Bayern uskočio i pomogao, a poznato je da je Bayern prije nekoliko mjeseci, od bankrota spasio i gradskog rivala München 1860, a financsjski je pomagao i St. Pauliju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.